สารสกัดจากหญ้าหวาน, สตีเวีย, สตีวิโอไซด์, สตีวิออลไกลโคไซด์, Stevia, Stevioside, Steviol glycosides, Rebaudioside AProduct description of Stevia. What is Stevia?Plant-based 100% natural sweetener extracted from leaves of stevia rebaudiana
Zero calorie sugar substitute
Potency of 200-400x the sweetness of sugar
Approved by regulatory bodies and food safety experts worldwide and in all major markets including US, Europe, Canada, Australia/New Zealand, China, Japan, Korea, and many more
Enjoyed by 5 billion people around b the world in their food and beverages
The History of SteviaGrown for centuries in Paraguay, the stevia rebaudiana plant has been used by many generations of indigenous South Americans as a natural sweetener for teas and medicines. Its taste was so powerful that some would even enjoy chewing on the plant’s leaves as nature’s sweet treat. It wasn’t until the 19th and 20th centuries though that scientists would discover and study these leaves, where they isolated and identified the sweet tasting chemical components as
Steviol glycosides. These compounds are the secret to stevia’s sweet magic, boasting a potency of 200-400x the sweetness of sugar. The stevia plant contains an abundant variety of these glycosides, each with their own sweetness and taste profile. Today, stevia enhances the taste of food and beverage products enjoyed by 5 billion people around the globe. And centuries later, laboratories everywhere are still perfecting the science of extracting, refining and purifying steviol glycosides.
Zero Calories. Limitless Potential.Not only does stevia have a far higher sweetness potency than sugar, it also has none of sugar’s calories. The potential health benefits of lower caloric intake and reduced glycemic impact on blood sugar make stevia-based sweeteners an ideal sugar substitute for people with diabetes, children, and many others seeking healthier diets and lifestyles. Stevia’s natural sweetness and potential health benefits are just some of the reasons its commercial use by food and beverage manufacturers has exploded worldwide
100% all natural, non-artificial sweetener
Pure and highly potent sweet taste
Zero calories and zero glycemic index for healthier ingredients and healthier products
Non-cariogenic and dental-friendly
Versatility as a total or partial replacement for caloric sugars
Flavor enhancer in use with other sweetener ingredients
Heat stability up to about 390 F and can be used in cooking and baking as well as other high temperature processing and packaging conditions
Extremely stable to low pH food, beverage processes and finished products systems
Excellent solubility in aqueous systems
Regulatory Approval and SafetyCommercial use of stevia as a food and beverage sweetener first started in the 1970s in Japan. It wasn’t until more recent years that the adoption of stevia has surged in popularity around the world, after hundreds of long-term scientific studies confirmed that steviol glycosides are safe for human consumption. These safety conclusions paved the way for the Food and Agriculture Organization and the World Health Organization’s Joint Expert Committee on Food Additives (JECFA), a global panel of food ingredient safety experts, to approve the use of stevia in 2008 and 2009. In the US, the Food & Drug Administration (FDA) granted Generally Recognized As Safe (GRAS) status to high purity stevia extract in 2008. The same year, Food Standards Australia New Zealand (FSANZ) approved stevia as a food additive. The European Food Safety Authority (EFSA) also followed suit when they authorized the use of stevia in 2011.
More information of Stevia extract powder, please contact Thai Poly Chemicals Company (Sweetener Division)
www.thaipolychemicals.com__________________________
นอกจาก สารสกัดจากหญ้าหวานแล้ว บริษัท ยังเป็นผู้จัดจำหน่าย สารให้ความหวาน อีกหลายรายการ
สินค้าในกลุ่ม สวีทเทนเนอร์ SWEETENER ที่บริษัท ฯ จัดจำหน่ายในปัจจุบัน ได้แก่Acesulfame K, ACK, อะซีซัลเฟมเค, เอซีเค | Acesulfame Potassium, อะซีซัลเฟมโพแทสเซียม | Artificial Sweeteners, สารทดแทนน้ำตาล | Aspartame, แอสปาร์แตม, แอสพาร์แตม | Dextrose Anhydrous, เด็กซ์โตรสแอนไฮดรัส | Dextrose Monohydrate, เด็กซ์โตรสโมโนไฮเดรต | Dextrose Syrup, น้ำเชื่อมเด็กซ์โตรส, เด็กซ์โตรสไซรัป | D-Xylose, ดีไซโลส | Erythritol, อิริทริทอล, น้ำตาลอิริท | Ethyl Maltol, เอทิลมัลทอล | Ethyl Vanillin, เอทิลวานิลิน | Fructose Powder, ฟรุกโตสผง, ฟรักโทสผง | Fructose Syrup, น้ำเชื่อมฟรุกโตส, ฟรุกโตสไซรัป | Glucitol Powder, กลูซิทอลผง, ผงกลูซิทอล | Glucitol Syrup, น้ำเชื่อมกลูซิทอล, กลูซิทอลไซรัป | Glucose Powder, กลูโคสผง, ผงกลูโคส, แบะแซผง | Glucose Syrup, น้ำเชื่อมกลูโคส, กลูโคสไซรัป, แบะแซ | Glycerine, กลีเซอรีน, กลีเซอรีนบริสุทธิ์, รีไฟน์กลีเซอรีน | Glycerol, กลีเซอรอล, กลีเซอรอลบริสุทธิ์, รีไฟน์กลีเซอรอล | Hydrogenated Maltose Syrup, ไฮโดรจีเนตมอลโตส | Icing Sugar, น้ำตาลไอซิ่ง, น้ำตาลทรายผง | Inulin, Chicory Inulin, อินูลิน, อินนูลิน | Isomalt, ไอโซมอลท์, ไอโซมอลต์ | Lactitol Monohydrate, แลคติทอล โมโนไฮเดรต | Luo Han Guo Extract, น้ำตาลหล่อฮังก๊วย | Maltitol, มอลทิทอล, มอลติตอล, มัลทิทอล | Maltitol Powder, มอลทิทอลผง, ผงมอลทิทอล | Maltitol Syrup, น้ำเชื่อมมอลทิทอล, มอลทิทอลไซรัป | Maltodextrin, มอลโทเด็กซ์ทริน, มอลโตเด็กซ์ตริน | Maltose Syrup, น้ำเชื่อมมอลโทส, มอลโทสไซรัป | Mannitol, แมนนิทอล, มันนิทอล | Mogroside V, โมโกรไซด์, โมโกรไซด์วี | Monk Fruit Extract, น้ำตาลหล่อฮังก๊วย | Mycose, ไมโคส, น้ำตาลถนอมอาหาร | Neotame, นีโอแตม, นีโอเตม |
Rebaudioside A, รีเบาดิโอไซด์เอ, สารสกัดจากหญ้าหวาน | Sodium Cyclamate, โซเดียมไซคลาเมต, แป้งหวาน | Sodium Saccharin, โซเดียมแซคคาริน, ขัณฑสกร, ดีน้ำตาล | Sorbitol, ซอร์บิทอล, ซอร์บิตอล | Sorbitol Powder, ซอร์บิทอลผง, ผงซอร์บิทอล | Sorbitol Syrup, น้ำเชื่อมซอร์บิทอล, ซอร์บิทอลไซรัป | Specialty Sweetener, สารเพิ่มความหวานชนิดพิเศษ | Stevia, หญ้าหวาน,
สตีเวีย, รีเบาดิโอไซด์เอ | Stevia Extract, สารสกัดหญ้าหวาน, สตีวิออลไกลโคไซด์ | Stevia Sugar, น้ำตาลหญ้าหวาน, น้ำตาลสตีเวีย | Sucralose, ซูคราโลส, ซูคาร์โลส | Sugar, น้ำตาลทราย, น้ำตาลทรายบริสุทธิ์ | Sugar Substitutes, สารให้ความหวานแทนน้ำตาล | Trehalose, ทรีฮาโลส, ตรีฮาโลส | Tremalose, ทรีมาโลส, ตรีมาโลส | Vanillin Powder, วานิลิน, วะนิลิน | Xylitol, ไซลิทอล, ไซลิตอล, น้ำตาลเทียมข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับ สวีทเทนเนอร์ สามารถสอบถามข้อมูลผลิตภัณฑ์ได้ที่ บจก.ไทยโพลีเคมิคอล
More information of sweetener, please contact Thai Poly Chemicals Company Limited (TPCC)
www.thaipolychemicals.com
เคมีภัณฑ์ เกรดอาหาร, วัตถุเจือปนอาหาร, เคมีภัณฑ์ เกรดยา, เกรดยูเอสพี, เกรดอีพี, เกรดเจพี
สอบถามข้อมูลได้ที่ บจก. ไทยโพลีเคมิคอล จำกัด, คุณภาพเคมีภัณฑ์ สร้างสรรค์คุณภาพชีวิต
Chemical, Food Grade, Food Additive, FCC, Pharmaceutical Grade, USP, EP, JP
Please Contact Thai Poly Chemicals Company, Poly Chemicals For A Better Life
Website : www.thaipolychemicals.com
Tel No : 034-854-888
Mobile : 089-312-8888
Line ID : thaipoly8888
Email: polychemicals888@gmail.com
วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive)
วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) คือ วัตถุที่ตามปกติมิได้ใช้เป็นอาหาร หรือส่วนประกอบที่สำคัญของอาหาร ไม่ว่าวัตถุนั้นจะมีคุณค่าทางอาหารหรือไม่ก็ตาม แต่ใช้เจือปนในอาหารเพื่อประโยชน์ทางเทคโนโลยีการผลิต การแต่งสีอาหาร การปรุงแต่งกลิ่นรสอาหาร การบรรจุ การเก็บรักษา หรือการขนส่ง ซึ่งมีผลต่อคุณภาพ มาตรฐาน หรือลักษณะของอาหาร ทั้งนี้ให้หมายความรวมถึง วัตถุที่ไม่ได้เจือปนในอาหาร แต่มีภาชนะบรรจุไว้เฉพาะ แล้วใส่รวมกับอาหารเพื่อประโยชน์ดังกล่าวข้างต้นด้วย เช่น วัตถุกันชื้น วัตถุดูดออกซิเจน เป็นต้น โดยไม่รวมถึงสารอาหารที่เติม เพื่อเพิ่มหรือปรับให้คงคุณค่าทางโภชนาการของอาหาร เช่น คาร์โบไฮเดรต โปรตีน ไขมัน เกลือแร่ และวิตามิน
ประโยชน์ในการใช้ วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive)
เพื่อรักษาคุณค่าทางโภชนาการของอาหาร ให้มีความคงตัว เพื่อให้ได้ส่วนประกอบของอาหารเฉพาะในการผลิตอาหาร สำหรับกลุ่มผู้บริโภค ที่มีความต้องการทางโภชนาการเฉพาะ เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพในการรักษาคุณภาพในอุตสาหกรรม ในการผลิตในปริมาณมาก หรือปรับปรุงคุณลักษณะด้านประสาทสัมผัส โดยไม่เปลี่ยนแปลงคุณภาพและลักษณะของอาหาร เพื่อช่วยในการผลิต การแปรรูป การปฏิบัติ การบรรจุ การขนส่ง หรือการเก็บรักษาอาหาร โดยต้องไม่ใช้ วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) ในการปกปิดความบกพร่องของอาหาร หรือกรรมวิธีการผลิตที่ไม่เหมาะสม
การใช้งาน วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive)
ในการใช้ วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) ต้องคำนึงถึงความปลอดภัยของผู้บริโภค โดยปริมาณการใช้วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) ต้องเป็นไปตามที่กฎหมายกำหนดให้ใช้ ในแต่ละประเภทอาหารต่างๆ เพื่อไม่ให้เกิดอันตรายต่อสุขภาพของผู้บริโภค วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) ที่ใช้ต้องมีการประเมินด้านความปลอดภัยโดย JECFA หรือผ่านการประเมินที่มีความเทียบเท่ากับ JECFA เพื่อกำหนดค่าความปลอดภัย (Acceptable Daily Intake: ADI) คือปริมาณของ วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive) ที่แสดงในรูปของ มิลลิกรัมต่อกิโลกรัมน้ำหนักตัวต่อวัน โดยบริโภคได้ทุกวัน ตลอดชีวิต โดยไม่เกิดความเสี่ยงต่อสุขภาพ
การแบ่งกลุ่ม วัตถุเจือปนอาหาร (Food Additive)
โคเด็กซ์ (Codex) ได้จัดแบ่งกลุ่มวัตถุเจือปนอาหาร ตามหน้าที่ ออกเป็น 27 กลุ่ม ดังต่อไปนี้ คือ
สารควบคุมความเป็นกรด (Acidity Regulator) | สารป้องกันการจับตัวเป็นก้อน (Anticaking Agent) | สารป้องกันการเกิดฟอง (Antifoaming Agent) | สารป้องกันการเกิดออกซิเดชัน (Antioxidant) | สารฟอกสี (Bleaching Agent) | สารเพิ่มปริมาณ (Bulking Agent) | สารให้ก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์ (Carbonating Agent) | สารช่วยทำละลายหรือช่วยพา (Carrier) | สี (Color) | สารคงสภาพของสี (Color Retention Agent) | อีมัลซิไฟเออร์ (Emulsifier) | เกลืออีมัลซิไฟอิ้ง (Emulsifying Agent) | สารทำให้แน่น (Firming Agent) | สารเพิ่มรสชาติ (Flavor Enhancer) | สารปรับปรุงคุณภาพแป้ง (Flour Treatment Agent) | สารทำให้เกิดฟอง (Foaming Agent) | สารทำให้เกิดเจล (Gelling Agent) | สารเคลือบผิว (Glazing Agent) | สารทำให้เกิดความชุ่มชื้น (Humectant) | ก๊าซที่ช่วยในการเก็บรักษาอาหาร (Packaging Gas) | สารกันเสีย (Preservative) | ก๊าซที่ใช้ขับดัน (Propellant) | สารช่วยให้ฟู (Raising Agent) | สารช่วยจับอนุมูลอิสระ (Sequestrant) | สารทำให้คงตัว (Stabilizer) | สารให้ความหวาน (Sweetener) | สารให้ความข้นเหนียว (Thickener)
More information of Food additive, Food Grade Chemical
Food Chemical Codex, FCC, EP, USP, JP, please contact
Thai Poly Chemicals Company (TPCC) (Food Additive)
Website : www.thaipolychemicals.com
Tel : +6634 854888, +668 9312 8888
Official Line ID: thaipoly8888
Email: thaipoly8888 (at) gmail.com